ЛЕТЕН ИНТЕРКУЛТУРЕН КАМП ВО ДЕТСКОТО СЕЛО НА ФОНДАЦИЈАТА ПЕСТАЛОЦИ ВО ТРОГЕН, ШВАЈЦАРИЈА

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО   на ЛЕТЕН КАМП во ДЕТСКОТО СЕЛО на ФОНДАЦИЈАТА ПЕСТАЛОЦИ во Троген, Швајцарија СППМД Кавадарци, во партнерство со Македонски Центар за граѓанско образование, Коалиција на младински организации СЕГА, ХДЗ Мајка Куманово и Центар за Едукација и Развој Теарце Период на имплементација на кампот: 10.07.2017 – 23.07.2017 Датум на поаѓање: 09.07.2017 Датум на… Read More ЛЕТЕН ИНТЕРКУЛТУРЕН КАМП ВО ДЕТСКОТО СЕЛО НА ФОНДАЦИЈАТА ПЕСТАЛОЦИ ВО ТРОГЕН, ШВАЈЦАРИЈА

Youth Exchange-“Youth Led Activism”- Prishtina, Kosovo

Call for participants YOUTH EXCHANGE “Youth Led Activism”- Prishtina, Kosovo 25 th June – 1 th July 2017 The Youth Exchange, “Youth-led Activism” will be an exchange between young people from Kosovo, Macedonia and Sweden. It will take place during the last week of June in Europe´s youngest capital, Prishtina in Kosovo. The focus is… Read More Youth Exchange-“Youth Led Activism”- Prishtina, Kosovo

Youth Workers Seminar-EMPOWER ZONE AHEAD- Durres, Albania

EMPOWER ZONE AHEAD YOUTH- WORKERS SEMINAR 17 – 24 May, 2017 Durres, Albania Project title: EMPOWER ZONE AHEAD is a mobility project in the framework of Erasmus plus program addressed to youth workers & leaders from Western Balkan, EU countries & Turkey that will work together in an intercultural environment focusing on the theme of… Read More Youth Workers Seminar-EMPOWER ZONE AHEAD- Durres, Albania

Growing up with friends – Youth Exchange in Barcelona and Badalona

“Growing up with friends” is Youth exchange project KA1 – Mobility of youth -“Erasmus Plus” Programme Venue: Barcelona & Badalona – Spain Dates: 31 March – 7 April 2017 Participants: 8 youngsters + 2 leaders per country Age range of participants: 14-17 years Countries involved: Macedonia, Italy and Spain The youth association “La Rotllana” from… Read More Growing up with friends – Youth Exchange in Barcelona and Badalona

Short-term EVS in Bodrum, Turkey

Short Term EVS Volunteers Bodrum Dance Club Association “Where Passion Ignites Inspiration” Доколку сакате да бидете дел од организацијата на 18-от Меѓународен Фестивал на Игри и Танци, кој ќе се одржи од 23-28 Мај во Бодрум, Турција, не губете многу време и пријавете се! Ова е краток ЕВС проект, во кој ќе учествуваат 30 ЕВС… Read More Short-term EVS in Bodrum, Turkey

EVS in Amarante, Portugal

PROJECT NAME & CODE: COMPROMISSO COM AMARANTE (2016-3-PT02-KA105-003666) PROJECT DATES: 2nd February 2017 till 1st February 2018 (1 year) – including travel days PARTNERS/PARTICIPANTS Sending Organizations: Mladinsky Center Trbovlje (Slovenia) – 1 volunteer ATA (Romania) – 1 volunteer You in Europe (Greece) – 1 volunteer Villa Elba (Finland) – 1 volunteer SPPMD (Macedonia) – 1… Read More EVS in Amarante, Portugal

СППМД ја одбележа “Светската Недела на Детето” со централен настан на градскиот плоштад

Светската Недела на Детето заокружена со централен настан на градскиот плоштад од Советот за превентива против малолетничка делинквенција, СППМД. Темата за овој настан беше „Интеркултурна комуникација“ и низ низа активности покажавме дека ние без разлика на вера, боја на кожа, етничка припадност сме сите исти, имаме исти права и дека треба да се почитуваме и… Read More СППМД ја одбележа “Светската Недела на Детето” со централен настан на градскиот плоштад

СППМД ја одбележува Светската Недела на Детето-Ден 2

СППМД и денеска продолжи со активностите по повод неделата на детето. Денеска нашите претставници одржаа работилница на тема “Решавање на конфликти” во СОУ Гимназија “Добри Даскалов”-Кавадарци и СОЗСУ ”Ѓорче Петров” Кавадарци. Активностите беа спроведени со интересен метод на работа кој вклучуваше: – Најпрво запознавање со детското село Песталоци – игра “Што гледаш во кутијата” за… Read More СППМД ја одбележува Светската Недела на Детето-Ден 2

Promotional video Follow up of the YE TOUCH, Amarante, Portugal 2016

The council for Prevention for Juvenile Delinquency, SPPMD, from Kavadarci, as part of the Youth Exchange Project, TOUCH, on the road with Erasmus+ Circus Tour, Organised by Equação, Crl, from Amarante, Portugal with the aim to promote creativity and culture, inclusion of youngsters with fewer opportunities, volunteering and youth participation mainly through outdoor events and… Read More Promotional video Follow up of the YE TOUCH, Amarante, Portugal 2016