ЛЕТЕН ИНТЕРКУЛТУРЕН КАМП ВО ДЕТСКОТО СЕЛО НА ФОНДАЦИЈАТА ПЕСТАЛОЦИ ВО ТРОГЕН, ШВАЈЦАРИЈА

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО  

на ЛЕТЕН КАМП во ДЕТСКОТО СЕЛО на ФОНДАЦИЈАТА ПЕСТАЛОЦИ

во Троген, Швајцарија

СППМД Кавадарци, во партнерство со Македонски Центар за граѓанско образование, Коалиција на младински организации СЕГА, ХДЗ Мајка Куманово и Центар за Едукација и Развој Теарце

Период на имплементација на кампот: 10.07.2017 – 23.07.2017

Датум на поаѓање: 09.07.2017

Датум на враќање: 24.07.2017

 

Цел: Учесниците да се здобијат со знаења и вештини поврзани со правата на децата, со принципите на меѓукултурен дијалог и комуникација, анти-дискриминација, меѓусебно разбирање, почитување и толеранција на вредностите помеѓу различните култури.

 

Критериуми за учество:

  • Година на раѓање: 2000 / 2001
  • Валидна патна исправа (пасош) со рок на важност најмалку до 01.2018 година
  • Кандидати/ки кои досега не учествувале на Интеркултурна размена во Детското село Песталоци
  • Предност при изборот ќе имаат кандидати/ки од ранливи категории (ученици кои живеат во рурални средини, припадници на различни етнички групи, деца од семејства со пониски приходи, итн.)

 

Сите заинтересирани ученици може да се пријават на меил vavilon@sppmd.org.mk  најдоцна до 06.06.2017 година со назнака – Летен камп во Троген.

Потенцијалните кандидати ќе бидат повикани на интервју во текот на викендот 10-11.06.2017 година.

 Доколку имате прашања или потреба од дополнителни информации, слободно обратете се на е-маил vavilon@sppmd.org.mk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s