СППМД ја одбележа “Светската Недела на Детето” со централен настан на градскиот плоштад

Светската Недела на Детето заокружена со централен настан на градскиот плоштад од Советот за превентива против малолетничка делинквенција, СППМД.

Темата за овој настан беше „Интеркултурна комуникација“ и низ низа активности покажавме дека ние без разлика на вера, боја на кожа, етничка припадност сме сите исти, имаме исти права и дека треба да се почитуваме и комуницираме меѓусебно.

Мото на настанот беше ”Детски права, во свет без предрасуди”.

Беа спроведени следните активности:

  1. Имаше инфо центар каде граѓаните можеа да добијат информации за Детското село „Песталоци“
  2. во близина имаше платно на кое најмладите пишуваа и цртаа секој на свој начин нешто во врска со мотото на настанот
  3. беа изложени слики од работилниците во Песталоци
  4. беа изведени танци од наши волонтери
  5. се делеа балони за најмладите
  6. од страна на учесниците беше изведена претстава која имаше за цел да прикаже одлична комуникација меѓу луѓе од различни националности.
  7. настап на локален бенд
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s