“Switch on participation mode”

СППМД како партнер од проектот “Switch on participation mode”

На 1ви март започна проектот “SWITCH ON: PARTICIPATION MODE”, кој е поддржан од Европска Младинска Фондација, Совет на Европа, а беше инициран од МСК и се имплементираше со поддршка на наши национални поддржувачи и партнери.  Главна цел на проектот е зголемување на свесноста за можностите на младинското учество во македонскиот јавен дискурс.

1

Главна цел на проектот “Switch on participation mode” беше подигање на свеста за младинското учество во македонското општество низ серија на дебати кои опфатија различни проблеми поврзани со младинското учество. Прирачникот е составен од  видео интервјуа на учесниците, како и снимениот материјал за време на дебатите, како и снимениот материјал, подготвен во 6 градови….прочитајте повеќе во Водичот..

Во продолжение дел од видео интервјуата со младите:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s