ЛЕТЕН КАМП – ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ДЕТСКОТО СЕЛО ПЕСТАЛОЦИ Троген, Швајцарија

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО  

на ЛЕТЕН КАМП – ИНТЕРКУЛТУРНА РАЗМЕНА ВО ДЕТСКОТО СЕЛО ПЕСТАЛОЦИ

Троген, Швајцарија

СППМД Кавадарци, во партнерство со Македонски Центар за граѓанско образование, Коалиција на младински организации СЕГА, ХДЗ Мајка Куманово и Центар за Едукација и Развој Теарце

Период на размена: 27.07.2016 – 10.08.2016

Датум на поаѓање: 26.07.2016

Датум на враќање: 11.08.2016

 

Цел: Учесниците ќе се здобијат со знаења и вештини поврзани со правата на децата, со принципите на меѓукултурниот дијалог и комуникација, анти-дискриминација, меѓусебно разбирање, почитување и толеранција на вредностите помеѓу различните култури.

 

Важно!! Одговорности по завршување на интеркултурната размена: Задолжителна вклученост на учесниците во имплементација на активности од акционите планови креирани за време на размената а се директно поврзани со активностите во текот на неделата на детето во октомври.

 

Критериуми за учество:

  • Година на раѓање: 1999/2000
  • Валидна патна исправа (пасош) со рок на важност не порано од 01.2017 година
  • Кандидати/ки кои не учествувале претходно на Интеркултурна размена во Детското село Песталоци
  • Предност при изборот ќе имаат кандидати/ки од ранливи категории (ученици кои живеат во рурални средини, припадници на различни етнички групи, деца од семејства со пониски приходи, итн.)

 

Сите заинтересирани ученици може да се пријават на меил vavilon@sppmd.org.mk  најдоцна до 14.06.2016 година со назнака – Летен камп во Троген.

Потенцијалните кандидати ќе бидат повикани на интервју на 17.06.2016 година.

 Доколку имате прашања или потреба од дополнителни информации,

слободно обратете се на е-маил vavilon@sppmd.org.mk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s