Младинска размена, Амаранте Португалија

16829632

Младинската размена ДОПИР: на пат со Еразмус плус, циркуска тура, ќе промовира креативност и култура, вклучување на малдите со помалку можности, волонтирање и младинско учество. Главно низ надворешни активности, и перформанси (циркус) учесниците ќе бидат  инволвирани во интерактивна тура низ северниот дел на Португалија, подигнувајќи ја свеста за ЕУ вредностите и можностите.

Проектот ќе биде развиен со 5 земји ( Португалија, Словенија, Мкаедонија, Арменија и Грузија), и ќе се одржи во Амаранте, Португалија, со времетраење од од 10 дена од 22.07.2016 до 31.07.2016. Ќе собере 24 учесници (15-20 год), по 4 од секоја земја и 6 младински лидери.

Пријавување на email: vavilon@sppmd.org.mk

Краен рок за пријавување 07.06 2016!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s