Оглас за практиканти/ки

Коалиција на здруженија на граѓани СИТЕ ЗА ПРАВИЧНО СУДЕЊЕ

ОГЛАС ЗА ПРАКТИКАНТИ/КИ

Националната канцеларија на Коалицијата на здруженија на граѓани „Сите за правично судење“во Скопје, распишува оглас за ангажирање на двајца/две практикант/ка. Ги повикуваме сите заинтересирани кандидати/ки кои ги исполнуваат следните критериуми да се пријават:

•Дипломиран/а правник/чка или магистер/ка на правни науки.;

•Одлично познавање и користење на англискиот јазик. Познавањето на втор јазик ќесе смета за предност;

•Познавање на македонскиот правосуден систем, а особено Судската власт;

•Способност за работа во динамична средина и под строги рокови;

•Искуство во работа или учество на проекти ќе се смета за предност;

•Волонтерско или работно искуство во граѓанска организација ќе се смета за предност;

Кандидатите/ките ќе бидат ангажирани на период од три месеци со можност за понатамошно соработување и/или склучување на договор. Заинтересираните кандидати/ки потребно е да испратат професионална биографија (CV) во ЕУ формат и мотивационо писмо на hr@all4fairtrials.org.mk или на ул. Македонија 11- 2/10, со назнака: “По оглас за практиканти/ки”, најдоцна до 16 јуни 2015 година.

Само потесно селектираните кандидати/ки ќе бидат контактирани и повикани на интервју, а изборот ќе се изврши најдоцна до 25 јуни 2015 година. Коалицијата особено ги мотивира припадниците/чките на немнозинските заедници да се пријават на огласот. http://www.all4fairtrials.org.mk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s